Magyarország villámtérképe 2018. június 12-én 21 órakor (forrás: Időkép)

Durva zivatarlánc tört be az országba Nyugatról – videók

Az összes megyére figyelmeztetést adott ki kedd estére az Országos Meteorológiai Szolgálat, számos megyére rögtön másodfokút: Nyugatról ugyanis erőteljesen érkezett meg egy zivatarlánc.

Az Időkép szerint ahol a zivatarlánc lecsap, ott akár 40 mm-nél is több csapadék is hullhat, nemritkán 100 km/órás széllel és több centis jégdarabokkal kísérve. A láncot jelentős, akár 10 Celsius-fokos lehűlés kíséri.

Ezen a Sárvárról beküldött videón még nem a vihar, hanem a délutáni felhők láthatók:

Gepostet von Figder M. Gábor am Dienstag, 12. Juni 2018

Ez pedig a Kisalföld videója Fertőszentmiklósról, és a súlyos jégdarabokról:

Érkeznek az első éjszakai villámok Várbalognál:

⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️🌩⛈🌧 Időkép

Gepostet von Balaskó Roland am Dienstag, 12. Juni 2018

A durvának ígérkező éjszaka után szerdán is országszerte várható heves esőzés. Több megyére és a fővárosra szerdára is másodfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket károkozó, óránként 90-100 kilométeres szélroham, nagyméretű (2-5, kis eséllyel 5 centiméternél nagyobb) jég kísérhet – írták. Emellett felhőszakadás is valószínű, és 50 milliméternyi eső is hullhat.

A meteorológiai szolgálat szerdára másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett a fővárosra, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között várható, északnyugaton lesz kevésbé meleg.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!