Fotó: Facebook

Közös koporsóban temetik el a dombóvári viharban meghalt anyát és babáját

Közös koporsóban helyezik örök nyugalomra édesanyjával azt az 5 hónapos kislányt, aki június 8-án késő este halt meg Dombóváron, miután egy heves vihar rádöntött egy fát az autóra, amiben ő és a család utazott. A szörnyű balesetben meghalt a pici papája és nagynénje is.

Mint ismert, tragikus balesetet okozott egy, a viharban kidőlő fa Dombóváron múlt pénteken. Egy kisvaszari család éppen a kórházból tartott hazafelé, mikor a vihar az autójukra döntött egy fát. A kocsiban öten ültek, négyen közülük – egy 42 éves férfi, Attila, 18 éves lánya, Evelin, 19 éves menye, Mónika és Hanna, az 5 hónapos unoka – életüket vesztették.

A balesetet egyedül a férfi felesége, Éva élte túl, aki az anyósülésen utazott – írta a Blikk. A lap szerint Éva rokonoknál van most a fiával, soha többé nem akar visszamenni a házba, ahol élt.

„Mindketten rossz lelki állapotban vannak. Éva többször is mondta már, hogy inkább ő is meghalt volna! Hirtelen azt sem tudtuk, miből temetjük el halottjainkat, de az önkormányzat a segítségünkre sietett”

– nyilatkozta a lapnak egy családtag.

Sokan összefogtak

A cikk szerint a kisvaszari önkormányzat átvállalta a temetés költségeit. A gyászoló család azt kérte, hogy a babát és édesanyját, Mónikát közös koporsóban temessék el, a koporsó színe fehér legyen.

A tragédia sújtotta családnak sokan akarnak segíteni. Dombóvár indult volna a Nemzeti Regattán, de a történtek miatt lemondta a szereplést. A regatta támogatói felajánlottak egymillió forintot a családnak, Dombóvár kezdeményezi, hogy a város is ajánljon fel ugyanennyit.

Fotó: Facebook