MTI Fotó: Kallos Bea

Eleged van az esőből? Rossz hírünk van

Bár az elmúlt napokban annyi eső esett, hogy arra az Amazonas medencéjében élők is azt mondanák, hogy túlzás, még mindig nem fogytak ki a felhők. Mutatjuk, meddig marad még napjaink része az özönvíz.

Az Időkép prognózisa szerint a következő napok időjárását a térségünk fölött megrekedő hullámzó hidegfront és egy hozzá kapcsolódó légörvény határozza meg, így a hét legvégéig nap mint nap számítani kell csapadékra.

A portál szerint csütörtökön a Dunántúl nagy részén inkább már eső lesz jellemző, miközben keleten továbbra is záporok, zivatarok színesíthetik az időjárást. Többfelé kiadós csapadék hullhat. Feltámad az északi-északkeleti szél, nyugaton és északkeleten, a Zemplénben erős, viharos lökések is lehetnek, és a zivatarokat is hasonló erősségű széllökések kísérhetik. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a tartósabban csapadékos dunántúli és középső tájakon 20 fok sem lesz, miközben keleten, délkeleten 24-26 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Pénteken a csütörtökihez hasonló időre készülj. Több napsütés kezdetben nyugaton, majd délután északkeleten lehet, a Dunántúlon inkább eső, a Dunától keletre továbbra is záporok, zivatarok várhatók, arrafelé felhőszakadás, jégeső is lehet. Marad az élénk, nyugaton és északkeleten erős északi-északkeleti szél. A hőmérséklet a csütörtökihez hasonlóan alakul, az ország északkeleti csücskében lehet kicsit melegebb, akár 27-28 fok.

Hétvégére aztán visszatalál a fülledt meleg, mely melegágya lesz a záporoknak, zivataroknak. A prognózis szerint a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és mind szombaton, mind vasárnap többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, lokálisan felhőszakadásra, jégesőre is. Szombaton még élénk lehet a keleti-északkeleti szél, vasárnap inkább már csak a zivatarokat kísérheti jelentősebb széllökés, 25-30 fokra készülj.

MTI Fotó: Kallos Bea