Forrás Pixabay/Virality

Hadat üzentek a bandázó gyerekeknek Óbudán

12 éven aluli gyerek nem lehet egyedül az utcán – írta ki Facebook-oldalára az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet, és az indoklásuk olyan, mintha megelevenedett volna a Bosszúvágy általános iskolás univerzuma.

12 éven aluli gyermekek nem tartózkodhatnak szülői felügyelet nélkül közterületen. A nyári szünidőben ezért munkatársaink hosszabbított szolgálatban, 22:00 óráig járőröznek. Az ellenőrzések helyszíneit kiterjesztettük a vízpartokra és a játszóterekre is. Kérjük, ti is fokozottan figyeljetek a környezetetekben élő fiatalokra!

– írta a Facebookon Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet. A poszthoz rögtön elkezdtek ömleni a kommentek, és hát nem a vállon veregetős fajtából:

Forrás: Facebook

A közterület felügyelet a fentiek miatt szinte rögtön magyarázkodásra kényszerült, miután voltak, akik kijárási tilalomként értelmezték az intelmet.

A gyorsan beillesztett dokumentum szerint

nem a játszótéren békésen játszó vagy a lakótelepen bringázó, kutyát sétáltató gyermekek felügyelete, hanem a legveszélyeztetettebb célcsoport, a bandákba verődve randalírozó, a csellengő, a veszélyes tevékenységet folytató vagy veszélyes helyszíneken tartózkodó gyermekek ellenőrzése a cél. Elsősorban a „vigyázó tekintetre” és a jelenlét megteremtésére fektetve a hangsúlyt, de természetesen veszély észlelése esetén, azonnal intézkedést eszközölve.

Szóval mindenki nyugodjon le, csak az elharapózó gyermekbűnözés ellen vonulnak hadba a közteresek.

Forrás Pixabay/Virality