Egy magyar cukrász leleplezte, mitől akkora az “albán fagyi”

Azt hiszed, jól jársz, ha ugyanannyi pénzért kétszer akkora gombócot kapsz? Egy cukrász elárulta a titkot, ami után garantáltan kerülni fogod az “albán” fagyizókat.

A leleplező videót Damniczki Balázs cukrász készítette, a felvételt pár nap alatt félmilliónál is többször nézték meg a Facebookon.

A szakember ebben felfedi, hogy az élelmiszeriparban csak E471 néven futó “észterezett zsírsav” az, amivel elképesztő méretűre növelhető a fagylalt térfogata: egy ügyes vegyész-cukrász egy liternyi fagyiból akár két litert is tud csinálni:

Rendhagyó módon most egy videós posztot készítettem, szeretném bemutatni az óriásgombócos fagyik "varázsszerét" lánykori nevén: E-471 Zsírsavak mono es digliceridjeiEz az anyag amitől olyan szép nagy lesz a gombóc, és boldog lesz az olcsón nagyot vásároló vendég.Oszd meg, ha hasznosnak találod!Várom a kommenteket! ;-)

Gepostet von Damniczki Balázs am Sonntag, 10. Juni 2018

A Nébih szerint ez az adalék egyébként egészségre nem káros, de jó tudni, hogy ahol gyanúsan nagyméretű gombócokkal kábítanak, ott valószínűleg ez az anyag állhat a dolog hátterében.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!