Fotó: MTI

Pontos menetrend: így tér vissza a szuper nyáridő

Fellélegezhetsz, a jelek szerint végre visszavesz magából az eső, és visszatér a 30 fok az előtted álló napokban. Egy-egy zivatar kialakulhat még, de országos özönvíztől nem kell tartanod.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a Dunántúlon többnyire napos idő várható, másutt ugyanakkor még lesznek erősen felhős időszakok, és a Dunától keletre zápor, zivatar előfordulhat. Az északi szelet többfelé kísérik erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között várható.

A várható zivatarok miatt Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyére figyelmeztetést adtak ki:

Fotó: met.hu

Kedden gomolyfelhős, napos időre van kilátás, főleg az Északi-középhegység térségében és a Duna vonalában zápor, zivatar előfordulhat. Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Szerdán nagyrészt derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű, az északi, északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Csütörtökön derült, napos, csapadékmentes időre számíthatsz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Pénteken változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, elszórtan zápor, zivatar előfordulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé megerősödik, zivatar környékén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Fotó: MTI