Részlet az RTL Klub riportjából

Tizedannyiért kap területet a budapesti repülősverseny, mint az ételosztás

Tizedannyiba, vagy ha pontosak akarunk lenni, tizenkettedannyiba kerül a hétvégi Red Bull Air Race közterületfoglalása, mint amennyit azoknak kell fizetnie, akik ételt osztanának a fővárosban a rászorulóknak.

Sajnos megszokott látványnak számít, hogy évről évre óriási sorok kígyóznak karácsonykor Budapesten, mikor ételosztást hirdet az ökumenikus Segélyszervezet. Tavaly év végén sem volt ez másképp, elképesztő tömegben érkeztek rászorulók, családok, kisgyermekek a karitatív akció helyszínére.

Egy ilyen megmozduláshoz területet kell foglalni, ami nincs ingyen, fizetni kell érte az önkormányzatnak. Az RTL Klub szerint jelenleg 112 forint/négyzetméter az ára annak, ha valaki ételosztásra akar területet igényelni az önkormányzattól.

Ha viszont repülősversenyt szervez, akkor mindjárt csak a töredéke az ár. Június 23-24-én rendezik a Red Bull Air Race-et, mely miatt már most sok a lezárás a városban, és ez még fokozódik a hétvégéig.

Ez a fajta területfoglalás azonban csak átlagosan 9 forint/négyzetméterbe kerül. A szervezők a Fővárosi Önkormányzat illetékes bizottságának döntése szerint 90 százalékos kedvezményt kaptak a szokásos használati díjból.

A karitatívnak véletlenül sem nevezhető rendezvény emellett évente mintegy 2 milliárd forint állami támogatást is kap. A kormány szerint ez jó befektetés, mivel többszörösen megtérül az adóbevételekből.

Részlet az RTL Klub riportjából