Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Nagy eső kapja el az országot hamarosan

Visszatér az eső a hét második felében, szerdán reggeltől szükség lesz már az esernyőre. A hőmérséklet is visszaesik, továbbá az erős széllökések sem teszik majd szerethetővé a napot, és sajnos a folytatás sem lesz túl derűs.

Az Időkép friss előrejelzése szerint szerdán a kora reggeli óráktól délkelet felől egyre nagyobb területen elered az eső. Némi napsütésre eleinte még nyugaton számítani lehet majd, de az órák múltával szinte mindenhol borongós, esős idő várható és helyenként záporok, néhol egy-egy beágyazott zivatar kialakulhat.

A hőmérséklet várhatóan visszaesik néhány fokot a hét harmadik napján, 18-25 fok közötti maximumokra van kilátás. Feltámad az északias szél, helyenként erős lökések társulhatnak hozzá, ami tovább ronthatja a hőérzetet.

Csütörtökön a a szakemberek szerint Dunántúlra helyeződik a csapadéktömb, de napközben újabb záporok, zivatarok alakulnak ki. A prognózis szerint főként északon és keleten helyenként heves zivatar is kialakulhat, az északias szél élénk marad, néhol erős. A nappali felmelegedés azonban erősödik, keleten már 28 fokig melegedhet a levegő.

Pénteken már szakadozottabb lehet a felhőzet, de a záporok, zivatarok sem mennek majd ritkaságszámba. Az előrejelzés szerint az északias szél még többfelé élénk lesz, 25-30 fokot mutat majd a hőmérő, a legmagasabb értékek keleten valószínűek.

Ha kibekkeled az esős napokat, a hétvége már derűsebb lesz: a portál szerint szombaton és vasárnap szárazabb, mérsékelten meleg idő valószínű.

Felhőszakadás Budapesten (MTI Fotó: Mohai Balázs)