Részlet az RTL Klub riportjából

Dőlnek a külföldiek a 330 forintos euró miatt a magyar boltokba

Egyre többen jönnek át a határhoz közeli településekre vásárolni a szomszédos országokból azon profán okból kifolyólag, hogy rövid idő alatt durván 20 forintot drágult az euró, elérve a történelmi, 330 forintos mélységet.

Amint azt megírtuk, június utolsó napjaira akkorát zuhant a forint, hogy a bányászbékának is lefelé kellett néznie, hogy követni tudja az árfolyammozgást.

Pénteken az euró átlépte a 330 forintos határt, melynél drágább még soha az életben nem volt. Emiatt drágábbak lesznek a külföldről behozott termékek, drágábban vásárolsz online, plusz ha az eurozónán belülre mész nyaralni, többe kerül majd a kikapcsolódás.

A harmatgyenge forint viszont egyre több vásárlót csábít át a környező országokból hazánkba, mivel nekik most jóval többet ér a pénzük – derült ki az RTL Klub riportjából.

E szerint Szlovákiából, Ausztriából és Szlovéniából érkeznek a határokhoz közeli településekre bevásárolni. A riport szerint rengeteget tudnak spórolni: egy margarinon például kábé 200 forintot.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerint az olyan jelentős árfolyamesés után mint ami az elmúlt néhány hétben volt, mindig felélénkül a bevásárlóturizmus. Kormányunk egyébként azt mondta, a mostani árfolyammozgás jót tesz a gazdaságnak.

Részlet az RTL Klub riportjából