Zivatar Budapesten (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

33 fokkal érkeznek a viharok

Egyre melegebb napok követik egymást a folytatásban, a meteorológusok szerint a hét második felében 33 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A kánikula azonban meghozza a mennydörgést is, egyre többfelé kell majd zivatarokra számítanod.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint július 4-én, szerdán eleinte délnyugaton lesz felhősebb az ég, egy-egy zápor is kipattanhat. Máshol naposan, kevés gomolyfelhővel indul a reggel, hajnalban 12-19 fok valószínű. Az órák múltával is van esély egy-egy kósza záporra, zivatarra, legtöbb esély erre a déli, délnyugati országrészben valószínű. Északkeleten időnként megélénkül a nyugati szél, délutánra 26-31 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is gomolyfelhős égre nézhetsz majd fel – áll a prognózisban. Záporok, zivatarok elszórtan, legkisebb eséllyel délkeleten fordulhatnak elő, hevesebb viharokra a nyugati határ közelében számíthatsz. A délnyugatira forduló szél miatt tovább melegszik az idő, délután már 28-33 fokot mutat majd a hőmérő.

Pénteken egy gyenge hidegfront bonyolítja meg az időjárást. Miatta még több helyen kell záporokra, zivatarokra készülni. az erősebb cellákat jégeső, felhőszakadás, viharos széllökések is kísérhetik. Az északnyugatira forduló szél zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül. Nagy lehűlésre ne készülj: 28-32 fokra van esély.

Az időjárásportál szerint szombaton záporos, zivataros idő várható, de hasonlóan meleg lesz, mint pénteken.

Vasárnap is meleg időre kell számítani, és a csapadék is visszavonulót fúj, igazi strandidővel zárul a hónap első hete.

Zivatar Budapesten (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)