Fotó: MTI

Rákapcsol a kánikula: 33 fok érkezik a jövő héten

Erősödik a nappali felmelegedés az előttünk álló napokban, a jövő hét elején 32-33 fokig emelkedhet a napi csúcshőmérséklet. A melegben kipattanhat egy-egy zápor, zivatar, de ezek ne tántorítsanak el a vízparttól.

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap is túlnyomóan napos idő várahtó, napközben a nyugati, délnyugati határ közelében, valamint keleten és északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

Az ország déli részén és keleten időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet. Többfelé megélénkülhet az északnyugati szél, délután 27-32 fokra számíts.

Hétfőn sok lesz a napsütés, de északkeleten és nyugaton záporok kialakulására kell számítani. Helyenként megélénkülhet a nyugati, északnyugati szél, napközben 27-32 fok lesz.

Kedden a prognózis szerint egy kevés zápor, zivatar újfent kialakulhat, de inkább a napsütésé lesz a főszerep. Az északnyugati szél ismét több helyen lehet élénk, nyugaton erős lökések is kísérhetik. Melegebb lesz, mint hétfőn: délután 27-33 fok várható.

Szerdán keleten van esély szórványos záporok, zivatarok kialakulására a szakemberek szerint, máshol sok napsütés ígérkezik. Többfelé megerősödhet az északnyugati szél, de marad a meleg idő. Napközben 26-32 fok valószínű.

Csütörtökön az előrejelzés szerint ismét keleten eshet. Szeles marad az idő, de fázni ekkor sem fogsz: többfelé alakulhat 30 fok közelében a hőmérséklet.

Fotó: MTI