Fotó: Facebook/Mahmoud A. Sarhan

Zebraként mutogatták a befestett szamarat az állatkertben – fotók

Ritka búcsús megoldást választott egy kairói állatkert állományuk bővítésére: festékkel becsíkozott szamarakat zártak a kifutóba, és azt mondták rájuk, hogy zebrák. Az ügyből óriási botrány lett, a zoo tagad.

A „zebrák” a kairói International Gardenben láthatók, és a 24.hu cikke szerint egy 18 éves srác, Mahmoud Sarhan leplezte le őket egy hete.

Mahmoudnak nem okozott gondot felismerni a szamarakat, gyorsan le is fotózta őket, a képeket feldobta a Facebookra, és gyakorlatilag másodpercek kérdése volt csak, hogy rájuk csapjon a média.

الغباء وصل في البلد انهم جايبين حمار بلدي و مخططينه علي انه حمار وحشي و هكذا و من غبائهم نسوا يدهنوا الاسود تاني فا بهت…

Közzétette: Mahmoud A. Sarhan – 2018. július 21., szombat

Miután az egyiptomi után a világsajtó is az összemázolt szamárzebráktól volt hangos, megszólalt az állatkert. Szerintük mindenki téved, a szamarak zebrák.

Sajnos azonban ennek helyből ellentmond az, hogy az állítólagos zebrák fején lévő festék pár helyen már elmaszatolódott.

Fotó: Facebook/Mahmoud A. Sarhan

Egy szakértő szerint tuti, hogy szamarak vannak befestve zebrának. Szerinte az állatok füle és a pofájuk színe a legárulkodóbb, leszámítva természetesen azt, hogy kopik rajtuk a festék.

Fotó: Facebook/Mahmoud A. Sarhan