Az Atb egik busza (fotó: Wikipedia.org)

Szívszorító ajándékot kapott kollégáitól a tolószékes fiát ápoló buszsofőr

Tolószékbe került, sem beszélni, sem önállóan enni nem tud egy olasz buszsofőr 14 éves fia. A nyugdíj előtt álló férfi az összes szabadságát elhasználta gyermeke ellátására, a nyáron ismét munkába kellett állnia, viszont így nem tudta kezelésekre hordani a fiát. Kollégái olyan ajándékot adtak neki, melytől gombóc lesz a torkodban.

Az 56 éves Maurizio az olasz Bergamóban dolgozik egy közlekedési cég, az Atb buszsofőrjeként – írta az Euronews. Fiánál 3 éves korában megállapították, hogy gond van a vállával, műteni kell. Többször meg is műtötték, az egyik ilyen beavatkozás után azonban tolószékbe került 2017-ben. Azóta sem beszélni, sem önállóan enni nem tud.

Az olasz törvények szerint maximum két évet tölthet valaki szabadságon egy beteg hozzátartozója mellett, ezt az időt pedig már felhasználta Maurizio. Most júniusban vissza kellett mennie dolgozni, még egy éve van hátra a nyugdíjig. Munkatársai azonban meglepték.

„Mindazok után, amiken keresztülmentem, a kollégáim rájöttek arra, hogy a betegszabadság nem lesz elég, és úgy döntöttek, hogy 8 további hónapot adományoznak nekem, így márciusig otthon maradhatok, pár hónapnyira a nyugdíjtól. Így el tudom kísérni a fiamat a kórházi vizsgálataira és a fizioterápiára.”

– nyilatkozta az apa.

A férfi elmondta, ahová a fiáva fizioterápiára járnak, sok olyan emberrel találkozott, akik nagy cégeknél dolgoznak, és hasonló problémákkal küzdenek mint ő.

„Szeretném felhívni a figyelmet, és elmondani a nagy cégeknek, és az ott dolgozóknak, ezt meg lehet csinálni, hogy még ha csak fél órát is adsz a szabadságodból, azzal el lehet érni a változást, ennyi is segít. Remélem, hogy a történetem arra sarkalja a vállalkozásokat és a cégeket, hogy megengedjék az alkalmazotttjaiknak ugyanezt”

– mondta a férfi.

Az Atb egik busza (fotó: Wikipedia.org)