Egy autó a vihar után vízzel borított Maglódi úton 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Lakatos Péter

50 milliméter eső is lezúdulhat ma – mutatjuk, hol van veszélyjelzés

Komoly esőkre van kilátás augusztus másodikán, a meteorológusok szerint akár 5 centi csapadék is érkezhet egy-egy zivatarral. Számos megyére figyelmeztetést adtak ki a várható csapadék miatt, a hőség viszont egy kicsit visszavonulót fújt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb figyelmeztető előrejelzése szerint csütörtökön a délelőtti órákig helyenként, majd a déli óráktól többfelé, és estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. (Egy-egy adott pontban az északi, északkeleti határ mentén valószínű zivatar a legkisebb eséllyel).

Legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső (akár felhőszakadás > 30, 50 mm) lesz. Emellett néhol rövid ideig viharossá válhat a szél illetve kisebb jég is hullhat.

A várható csapadék miatt két megye kivételével az összesre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki:

Fotó: met.hu

Jó hír, hogy az esős idővel párhuzamosan a forróság is odébbáll időlegesen. Amiatt csak az ország északi sávjában figyelmeztetnek most:

Fotó: met.hu

Pénteken napos időre számíthatsz gomolyfelhőkkel, a Dunántúl nyugati és déli felén, valamint a Dél-Alföldön valószínű helyenként zápor, zivatar. Élénk lesz az északkeleti szél, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Egy autó a vihar után vízzel borított Maglódi úton 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Lakatos Péter