Komoly lehűlés közeleg, ez váltja fel a rekkenő hőséget – mutatjuk, mikor

Komoly lehűlés közeleg, ez váltja fel a rekkenő hőséget – mutatjuk, mikor

A legfrissebb előrejelzés szerint péntekig még marad a 30-35 fokos forróság, aztán viszont egy hidegfront elhozza az instant kora őszt, plusz kiadós esőket is ígér.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint néhány napig még élvezheted a nyarat. Kedden és szerdán marad a megszokott kánikula, kedden északon, északkeleten és a déli, délnyugati tájakon, szerdán a déli országrészben fordulhat elő helyenként egy-egy zápor, zivatar.

A prognózis szerint Az északi-északkeleti szél időnként megélénkülhet, erősebb lökés azonban csak zivatart kísérhet. A kellemesen friss hajnalokat követően délutánonként 30-35 fokot mérhetünk. Továbbra is sokfelé erős, nagyon erős lesz az UV-sugárzás.

Csütörtökön és pénteken fülledtebb idő valószínű, 30 fok feletti értékeket mutat mindenhol majd a hőmérő, a napsütés mellett ugyanakkor már több lesz a gomolyfelhő és szórványosan záporokra, zivatarokra is számítani kell. Az időnként élénk déli-délkeleti szél zivatarok környezetében felerősödhet.

Helló, hidegfront!

Szombaton nyugat felől egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront ér el minket, ami a jövő hét elejéig tematizálhatja az időjárásunkat. A front a hétvégén jelentős lehűlés mellett nagy hőmérsékleti kontrasztot idézhet elő a nyugati és keleti országrész között, sokfelé hozhat kiadós esőt, főként kezdetben záporokat, zivatarokat és viharossá fokozódó északnyugati szelet.

Az Időkép hosszú távú előrejelzése szerint vasárnap 25, jövő hétfőn 22 fok várható, a 30 fokokat pedig már elbúcsúzhatsz:

Fotó: Időkép