Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)

Bolond hideg lesz helyenként hajnalban, erre pár napja még nem számítottunk volna

Rendesen elrontotta a hangulatot a hétvégére beszambázó, a levegőt 17-19 fokig hűtő hidegfront, a meteorológusok szerint azonban mégsem kell temetned a nyarat.

Hétfő hajnalban lesz, ahol már csak 8 fokot mutat majd a hőmérő, nappal azonban melegszik a levegő, 25-30 fokra is van kilátás. Ne legyen azonban kétséged: ez már a végjáték.

A következő napokban már csak elszórtan várható csapadék. A nyár utolsó napjaiban ismét sok lesz a napsütés, melegszik a levegő, többfelé visszatérnek a 30 Celsius-fok közeli maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfőn a Dunántúlon már több órára kisüt a nap. Napközben főként a Tiszántúlon lehet még elszórtan eső, zápor.

A leghidegebb órákban jellemzően 10-16 fok várható, a nyugati határnál viszont elkell majd a kabát is, ott lesznek olyan helyek, ahol hétfő hajnalban csak 8 fokot mutat majd a hőmérő.

Kedden és szerdán ismét sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet kedden 8-15 szerdán 8-16 fok között alakul. A nappali maximumok kedden 24-29, szerdán 25-29 fok között alakulnak.

Csütörtökön is napos idő várható. Északnyugaton alakulhat ki néhol zápor, esetleg zivatar. A minimumhőmérséklet 11-16, a maximumhőmérséklet 26-30 fok között valószínű.

Pénteken sok lesz a napsütés. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. A nappali maximumok 26-31 fok között alakulnak.

Szeptember első napjaiban, szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, zivatar. A szél néhol megerősödik, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet mindkét nap 14-19 fok között valószínű. Szombaton 25-30, vasárnap 24-29 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!