Fotó: police.hu

Félszáz autót karcolt össze egy budapesti férfi – fotók

Bicskanyitogató bűncselekmény miatt kell felelnie egy férfinak, aki miután bepiált, végigkarcolt ötven kocsit egy budapesti utcán, egyiknek pedig a tükrét is letörte.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi még 2017. január 28-án, éjjel, ittas állapotban, a VI. kerületi Dessewffy utcában, Jókai utcában, Lovag utcában és Nagymező utcában, összesen 50 gépkocsit rongált meg úgy, hogy azokat egy ismeretlen tárggyal megkarcolta, egy esetben pedig letörte a gépjármű visszapillantó tükrét.

A vádlott által okozott kár gépkocsinként jellemzően 50 000 – 100 000 forint közötti összegre tehető, de volt olyan eset is, ahol a 200 000 forintot is meghaladta.

A vádlott cselekményét egy szemtanú észlelte, aki értesítette a rendőröket. A kiérkező járőrök a férfit igazoltatták, majd előállították, amelynek során megállapították, hogy a vádlott a cselekményt megelőzően marihuánát fogyasztott.

Fotó: police.hu

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádlottal szemben 50 rendbeli rongálás vétsége, valamint kábítószer birtoklás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Fotó: police.hu

Adat merült fel arra is, hogy a férfi ezen felül még több, mint 20 gépkocsit is megrongált. Ezen bűncselekmények vonatkozásában a nyomozás megszüntetésére került sor, többnyire abból az okból, hogy ezeket a rongálásokat nem lehetett kétséget kizáróan a terhelt terhére róni, mivel a gépkocsikon a sérülések keletkezésének időpontja nem volt megállapítható.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu