Helyszínelés a tragikus balesettel érintett szakaszon (fotó: police.hu)

Tragédia az M1-esen: szerelme mellett halt meg a 19 éves Réka

Elszabadult pótkerék ölt meg egy fiatal lányt hétfőn az M1-esen Bábolna közelében. Most újabb részletek láttak napvilágot a balesetről és a fiatal áldozatról, és az is kiderült, a pótkerék gazdája hosszú évekre börtönbe mehet.

Amint arról korábban hírt adtunk, életét vesztette egy 19 éves nő Bábolna közelében az M1-es autópályán, a Győr felé vezető oldalon hétfő délelőtt. A rendőrség tájékoztatása szerint egy, Győr irányába közlekedő tehergépkocsiba a szélvédőn keresztül eddig tisztázatlan körülmények között berepült egy pótkerék, ami eltalálta a tehergépjárműben utazó 19 éves lányt.

A fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a sérüléseibe, a helyszínre rendelt mentőhelikopterrel sem tudtak segíteni rajta.

A Blikk kedden azt írta, hogy a 19 éves lány, P. Réka barátját kísérte a teherautó anyósülésén. A lap szerint a fiúval a hétvégén tértek haza közös nyaralásukról, a sminkmesternek készülő lány egy ausztriai fuvarra kísérte el párját, mikor megtörtént a tragédia.

Az autót vezető fiú sokkos állapotba került a baleset után, a Blikk szerint a szeme láttára halt meg a barátnője.

A lap a Büntető Törvénykönyvet idézve azt írta, közúti veszélyeztetést követ el, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki. Súlyos testi sértésért 1-5 év szabható ki, maradandó fogyatékosság okozásáért 2-8 év, ha halálos áldozatot követel a baleset, akkor 5-10 évre büntethetik.

Helyszínelés a tragikus balesettel érintett szakaszon (fotó: police.hu)