MTI Fotó: Krizsán Csaba

Nem nyugszanak, ismét jöhet a vasárnapi boltzár

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete munkavállalók “százezreire” hivatkozva kéri, hogy ismét vezesse be a kormány azt finoman szólva sem sikeres intézkedését, miszerint vasárnap tartsanak zárva a boltok.

Erről Bubenkó Csaba, a szakszervezet elnöke beszélt a Magyar Időknek. A cikk szerint a vasárnapi munkavégzés tilalmának újbóli bevezetését 2019-től ismét lehetséges megoldásnak tartják, melyet ezúttal többek között az ágazatot sújtó munkaerőhiánnyal indokolnak.

“A nyár, illetve az iskolakezdés előtti bevásárlási szezon is egyértelművé tette, hogy a fizikai munkakörökben általánosan kritikus a létszámhiány. Legalább tízezer ember kellene még a nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy a fogyasztás mértékével és a piac növekedésével arányos, az élelmiszer-biztonsági, munka– és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő kiszolgálásban részesüljön a lakosság”

– idézte a KDFSZ elnökének szavait a lap.

Bubenkó a lengyel példát hozta fel, ahol a márciustól érvényes, havi két vasárnapra vonatkozó boltzár után 2019 elejétől csak minden hónap utolsó vasárnapján lesznek nyitva az üzletek, 2020 januárjától pedig teljes vasárnapi zárvatartás lép életbe.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!