„Büdös g#ci sz@r, migráns f@szszopó” – hatalmas balhé lett Szombathelyen egy koccanásból – videó

„Büdös g#ci sz@r, migráns f@szszopó” – hatalmas balhé lett Szombathelyen egy koccanásból – videó

Elvitte egy parkoló autó tükrét egy másik Szombathelyen, a vezetői meg is álltak, hogy rendezzék a kárt. Egyikük azonban sötétebb bőrű volt, és magyarul sem beszélt – a helyieknek több sem kellett egy kis gyűlölködéshez és önbíráskodáshoz.

A rendkívül elkeserítő történetről a 444 számolt be, videót is mutatva. Mint írták, a két srác közül az egyik, B. magyar állampolgár, de csak évente egyszer-kétszer látogat haza, ilyenkor szüleit is felkeresi Szombathelyen.

A másik, J. nem magyar állampolgár, nem is beszél magyarul, skót állampolgár, skót édesanyja és iráni édesapja van, Skóciában született. Matematikából és fizikából szerzett mesterdiplomát, majd váltott, orvosnak tanult, három éve Skóciában gyógyít.

A mostani hazalátogatásukkor, autózásuk során elsodorták egy parkoló kocsi, egy bérelt Fiat Punto tükrét. Mikor észrevették, azonnal megálltak, 20-25 méterre a kocsitól, hogy vállalják a felelősséget és rendezzék a kárt.

Ki sem szálltak a kocsiból, mikor megrohanta őket egy társaság, és az okozott kár csekélysége ellenére rasszista sértésekkel estek nekik.

„Arra számítottunk, hogy elnézést kérünk, kitöltjük a biztosítós papírokat, aztán körülbelül 15 perc elteltével megy mindenki a dolgára. Teljesen máshogy alakultak az események”

– idézte B.-t a lap. J. nem tudott magyarul, jogsija volt. A feldühödött szombathelyiek pedig angolul nem tudtak, így a magyarul beszélő B.-nek estek neki. A csapat maga akarta igazoltatni a fiatalokat, holott ehhez nincs joguk, és mikor ezzel szembesítette őket B., nekiestek, egyikük többször arcon ütötte, megfojtogatta, gyomron vágta.

„Először előveszed a papírjaitokat, jogosítványt, útlevelet, meg mindent, baszod, mert különben szétb@szom a te meg a hülye, büdös migráns g#ci haverod fejét, b@zmeg”

– mondta egyik honfitársunk a srácoknak.

A társaság kihívta a rendőröket, a hatóság munkatársai is csak ámultak, hogy ekkora paláver lett egy tükörtörésből. B. az őket ért atrocitás miatt feljelentést tett. A videón látható magyar, aki a legkeményebben szidja J.-t, a rendőrök kiérkezése előtt „hősiesen” elmenekült.

B. felkereste a Puntót bérbe adó céget, elnézést kért az okozott 10-15 ezer forint kárért.