Balaton (MTI Fotó: Varga György)

Jól látszik, meddig tart a szeptemberi nyár

A borongós, esős, hűvös napok után ismét napsütésnek, és közel 30 foknak örülhetünk, mely igazi kincs így már az ősz első napjaiban. A legfrissebb előrejelzések szerint azt is tudni lehet, hogy meddig túlórázik a nyár.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton a Dunántúlon lesz zavartalanabb a napsütés, míg északkeleten a megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként záporok, egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül. Napközben 24-29 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk.

Vasárnap a portál szerint túlnyomóan napos idő ígérkezik, csak kis eséllyel fordulhat elő egy-egy gyenge zápor. Keleten feltámadhat az északias szél. Délután 25-28 fokos maximum-hőmérsékletek várhatók.

Hétfőn is a napsütésé lesz a főszerep, csapadék nem valószínű. Az északi szél napközben megélénkülhet. Hűvös hajnal után 24-29 fokig melegszik a levegő. Kedden száraz, fátyol felhős időre van kilátás. Mérsékelt marad a légmozgás. A maximumok 25-29 fok körül alakulnak.

Derűs napok egymás után

A hosszú távú előrejelzés szerint a jövő hét még szép, nyárias lesz, a maximumok inkább a 30 fokhoz lesznek közelebb, mint a 20-hoz, éjjel és hajnalban 14-16 fokig hűlhet a levegő. Számottevő csapadéktól nem kell tartanod, szeptember 15-e környékén azonban már megszaporodnak a felhők az égen, a folytatás pedig esős lehet. Ezzel párhuzamosan a lehűlés is megérkezik:

Forrás: Időkép

Addig viszont sok nyárias őszi napnak örülhetsz.

Balaton (MTI Fotó: Varga György)