Mentő (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Óriási összefogás mentette meg egy fiatal életét egy budapesti kutyafuttatón

Óriási szerencséje volt annak a fiatal férfinak, aki kedd este holtan esett össze egy budapesti kutyafuttatón. Azonnal rohantak ugyanis segíteni a kutyások, és miközben a mentőket hívták, már küzdöttek is az életéért.

Minderről az Országos Mentőszolgálat számolt be szerdán a Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a férfi kedd este zuhant össze holtan a kutyafuttatón. Szerencsére a kutyát sétáltatók hamar észrevették a sötétben fekvő fiatalt és azonnal értesítették a mentőket.

A mentésirányító utasításai alapján, rövid betegvizsgálat után megkezdték az újraélesztést, amit a kiérkező mentők emelt szinten folytattak. Az ellátáshoz hamar csatlakozott egy környéken lakó intenzív szakorvos doktornő is, akit a Szív City életmentő mobil applikáció riasztott a helyszínre.

Sokáig, csaknem egy órán keresztül küzdöttek a fiatal férfi életéért, ami végül sikerre vezetett. Az időben megkezdett nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták a mentők kórházba a férfit, akit spontán légzéssel adtak át az intenzív osztályon.

Mentő (fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat)