Élő videó: élőlánccal védenek egy gyerekes családot a kilakoltatástól Ferencvárosban

Reggel óta élőlánccal próbálja megakadályozni az A Város Mindenkié csoport, hogy a készenléti rendőrség kilakoltasson egy családot Ferencvárosban. Az emberek közül egyet már elvittek erőszakkal a rendőrök, de sokan még kitartanak.

A drámai kilakoltatást a Mérce élőben közvetíti a Facebookon:

Elhelyezés és törvényes értesítés nélkül lakoltatja ki a IX. kerületi önkormányzat a tartozását folyamatosan törlesztő Máriát, élettársát és gyerekét, egy penészes önkormányzati lakásból! Élőben a Mércén!

Gepostet von Mérce am Mittwoch, 19. September 2018

Amint azt az AVM írta, a Ferencvárosi Önkormányzat szeptember 19-én reggel egy gyerekes családot készül kilakoltatni a lakásból, amelyben 20 éve élnek. A Város Mindenkié csoport élőlánccal tiltakozik az elhelyezés nélküli kilakoltatás ellen. A család 20 éve él a 29 négyzetméteres, penészes lakásban egy lakóházban, amelyben évek óta állnak üresen önkormányzati tulajdonú befalazott lakások.

A kilakoltatás oka az, hogy a lakónak – részben a volt férjével való különválás, részben pedig a betegsége miatti munkanélkülisége következtében – jelentős lakbér tartozása van az önkormányzat felé. A több mint másfél millió forintos tartozásra viszont érvényes részletfizetési szerződése van, és az abban foglalt kötelezettségeknek eleget is tett.

“Az önkormányzat mégis elindította vele szemben a lakáskiürítési eljárást, amiről a család még írásbeli értesítést sem kapott, csak múlt vasárnap, szóban tájékoztatta őket a rendőrség a kilakoltatás időpontjáról.”

– áll az AVM írásában.

Mint írták, nem sikerült elérni, hogy az önkormányzat legalább arra tekintettel felfügessze a kilakoltatást, hogy a család – rokoni segítséggel, valamint a Hálózat Alapítvány krízistámogatása jóvoltából – félmillió forintot egy összegben tudna törleszteni az adósságból.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!