Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Újraélesztette kollégáját egy autós a budapesti dugóban

Az anyósülésben halt meg egy férfi, miközben kollégájával araszolt a pesti forgalomban. Szerencsére a sofőr azonnal tudta, mit kell tennie, a gyors segítségnyújtás és a helyszínre érkező mentők pedig megmentették az életét.

Amint arról az Országos Mentőszolgálat csütörtök délelőtt a Facebook-oldalán hírt adott, a sofőr és kollégája már hosszú ideje küzdött a forgalomban. Az autó vezetőjének az tűnt fel, hogy kollégája nem reagál a poénokra amiken eddig együtt nevettek, csak szótlanul ül mellette.

Amikor észre vette, hogy baj van, azonnal megállt és egy járókelő segítségével a járdára fektette utastársát, miközben értesítették a mentőket. A sofőr szerencsére jártas volt az elsősegélynyújtásban, így rögtön meg tudta kezdeni munkatársa újraélesztését, amit mentésirányító bajtársunk a vonal másik végéről segített.

A rövid időn belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytatták a küzdelmet a férfi életéért, ami végül sikerre vezetett. A férfit az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat