22 fokkal, esővel köszön be az október

22 fokkal, esővel köszön be az október

A szeles szombat után vasárnapra már odébbáll a hidegfront, sok napsütés várható a hét utolsó napján. A folytatásban 22 fokra is van esély, kedden viszont sokfelé eshet egy hidegfront miatt.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint vasárnapra a hidegfront már elhagyja térségünket. A Dunántúlon sok-sok napsütésre számíthatunk, viszont a Dunától keletre időnként gomolyfelhők takarhatják a napot, a kevesebb napsütés délkeleten valószínű, eső nem lesz. Napközben a szél keletire, délkeletire, helyenként délire fordul, de csak néhol élénkülhet meg a légmozgás. Hideg lesz a hajnal, 0 és +7 fok között alakul általában a legalacsonyabb hőmérséklet, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is előfordulhat. Napközben aztán gyorsan emelkedik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 16-21 fokot mutat majd a hőmérő.

Október elsején, hétfőn valamivel több felhő lehet az égen, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatsz – írja az időjárásportál. Minimális eső lehet, leginkább északon, északkeleten leet szükség az esernyőre. A déli szél többfelé megélénkül, faggyal sehol sem indul majd a nap, a legmelegebb órákban 16-22 fok várható. Az esti órákban északnyugat felől viszont egy újabb hidegfront érkezhet, és északnyugaton már feltámadhat az északnyugatira forduló szél.

Kedden az előző éjjel érkezett hidegfront miatt sokfelé élénk, erős lehet az északnyugati szél, csak keleten, északkeleten maradhat mérsékelt a légmozgás. A jó hír, hogy ha esik is, nem esik majd úgy, mintha dézsából öntenék. A prognózis szerint gyenge eső, futó zápor átmenetileg csak egy-egy helyen fordulhat elő. Még enyhébb lehet a hajnal, a minimumok az ország legnagyobb részén 5 fok felett alakulhatnak. Napközben a Dunántúlon 14-17, máshol 18-22 fok közötti értékekre van kilátás.

Szerdán még többfelé szeles, de naposabb idő ígérkezik, számottevő csapadék az ország jelentős részén nem valószínű. Egyre többfelé mérhetünk 20 fok közeli maximumokat.