Eső (fotó: Pixabay)

Időjárás: este befut, aminek garantáltan nem örülsz

A hétfő még derűs, száraz volt, és a szél sem kapta le a fejed, este viszont jön a változás, melytől a keddet és a szerdát nem zárod majd a szívedbe.

Az Időkép friss előrejelzése szerint október elsején az esti órákban egy hidegfront fut be, melynek hatására kedden sokfelé élénk, erős lesz az északnyugati szél, csak keleten, északkeleten maradhat mérsékelt a légmozgás.

A front útját főként éjjel és a nap első felében kísérheti több helyen kisebb eső, zápor. Az időjárásportál szerint jelentős mennyiségű csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, bár a Dunántúlon helyenként előfordulhat 5 mm fölötti mennyiség.

A délutáni óráktól északnyugat felől egyre nagyobb területen tisztul ki az ég, ekkor már csak keleten, északkeleten fordulhat elő csapadék. Napközben 13-18 fokra van kilátás.

Szerdán is marad a szél, ráadásul felhős időre van kilátás. Szerencsére számottevő csapadék nem várható, de északon kisebb esővel, záporral érdemes kalkulálnod. A reggel talajmenti fagyokkal indulhat, napközben északon 15-17, máshol többfelé 20 fok közeli maximumokat mutat majd a hőmérő.

Csütörtökön már sok lesz a napsütés a prognózis szerint. A kezdetben még több helyen élénk északnyugati szél is fokozatosan mérséklődik, délutánra pedig 15-20 fokig melegszik a levegő.

Eső (fotó: Pixabay)