Félmilliót számláztak ki pár italért egy budapesti helyen – videón a razzia

Félmilliót számláztak ki pár italért egy budapesti helyen – videón a razzia

Megdöbbentő lehúzás miatt nyomozott a BRFK, mint kiderült, néhány italért nem kevesebb, mint 500 ezer forintot kért egy belvárosi hely néhány külföldi vendégtől. Jó is ez az országimázsnak, főleg, hogy ez már a sokadik ilyen eset.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn számolt be arról, hogy a kapitányság nyomozói a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve 12 nőt és 4 férfit állítottak elő október 7-én este egy belvárosi szórakozóhelyről.

A gyanú szerint az alkalmazottak 2018. szeptember 21. és október 5. között hat turistát (három indiai, két svájci-afgán és egy japán férfit) csábítottak be a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Amikor a vendégek távozni akartak, fizetéskor a fogyasztás mértékéhez képest jelentősen magasabb összeget kellett fizetniük.

Abban az esetben, ha nem volt a vendégnél a számla kiegyenlítéséhez elegendő pénz, az alkalmazottak elkísérték a férfiakat a legközelebbi bankautomatához, vagy akár a szállodai szobájukig, hogy pénzt vegyenek magukhoz. Amikor több turistát csábítottak be egyszerre a bárba és nem volt náluk elég pénz, az egyiknek mindaddig a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel. Cselekményükkel közel félmillió forinttal károsították meg a sértetteket.

A belvárosi nyomozók önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Közülük a 49 éves K. Istvánt, a 43 éves B. Ferencet, a 71 éves P. Károlyt és a 39 éves F. Dánielt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az ipari lehúzásnak sajnos nagy hagyományai vannak fővárosunkban. Tavaly szeptemberben bezárattak egy helyet a hatóságok, miután két pezsgőért és két tüskéért 170 ezret gomboltak le az oda betévedőktől.

Idén áprilisban ismét gond volt a hellyel, akkor 225 ezer forintról szólt a cech, ennyibe került ugyanis a hely szerint a pezsgő és a pálinka: