Makai Viktória (Fotó: Facebook/Makai Viktória)

Meg akarták erőszakolni, majd megverték az ultramaratonista Makai Viktóriát

Megtámadta, szexre kényszerítette, majd megverte egy férfi az ultramaratonista Makai Viktóriát. A sportoló a Facebookon számolt be a megrázó esetről, melyet két napja élt át, most pedig a kórházban lábadozik.

„Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják. Részben megnyugtató válasz volt számomra a futás. Mindeddig.”

– kezdődik Makai Viktória posztja, melyből kiderült, hogy vasárnap este, otthonától pár száz méterre megtámadta egy férfi, és szexuális cselekedetre kényszeríteni. És mivel a sportoló kiabálni és menekülni próbált, megverte. A futónő jelenleg kórházban van, a körülmények között jól, bár annyira bedagadt a szeme, hogy csak ma látott ki rajta először a támadás óta.

Mindig foglalkoztatott, hogy egy 50 kilós nőnek milyen esélyei vannak, ha megtámadják.Részben megnyugtató válasz volt…

Közzétette: Makai Viktória – 2018. október 15., hétfő

„Köszönöm a férjemnek, hogy elindult elém, Istennek, hogy megmutatta, merre menjen, hogy odaért egy erőszakos közösülés előtt, és megmentette az életemet.

Az első születésnapom szerint 38 éves vagyok, egy autóbalaesetől számított második születés nap szerint márciusban leszek 30, a harmadik születésnapom tekintetében 2 napos.

A tanulság számomra nem a félelem, hanem a körültekintés, a szervezettség, hogy mindig tudja valaki, hogy hol vagyok, kockázat minimalizálás, a váratlan helyzetben való lehető legtudatosabb jelenlét…

A reménység, a bizalom és a hit úgy érzem, csorbát szenvedett bennem, miközben úgyanazen területeken csodát éltem át a helyzet végkimenetele tekintetében. Ezt kell most mélyen rendbe raknom magamban”

– írta Makai Viktória.

Az eset kapcsán a 24.hu megkereste a BRFK-t, melytől azt a tájékoztatást kapta, hogy a Jászberényi úton történt támadás gyanúsítottját másfél órán belül elfogták. A férfi ellen szexuális erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a nyomozóhatóság őrizetbe vette és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Makai Viktória (Fotó: Facebook/Makai Viktória)