Részlet a BBC videójából

Felakasztották a férfit, aki megerőszakolt és megölt egy 6 éves kislányt – videó

Kivégezték azt a férfit, aki még januárban erőszakolt meg egy 6 éves kislányt a pakisztáni Kászurban. A szörnyű tett után meg is gyilkolta a gyermeket, akinek testét egy szemétdombon találták meg.

A kislány, Zainab Ansari január 4-én tűnt el, miközben a közelben lakó nagynénjéhez igyekezett – írta a The News. Teste a ház közelében, egy szemétdombon került elő öt nappal később, január 9-én.

A boncolás szerint a gyermeket megfojtották, de előtte szexuálisan bántalmazták. A szörnyű eset hatalmas indulatokat váltott ki, tüntetések kezdődtek Kászurban, a közösségi médiában pedig viharos sebességgel terjedt a #JusticeforZainab hashtag.

Január 23-án a hatóságok letartóztatták Imran Alit, a 24 éves férfi a BBC szerint egy DNS-teszten bukott le. A fiatal férfi hat másik hasonló bűntényt is bevallott, mindegyiket kislányok ellen követte el.

Alit februárban halálra ítélték, a kivégzése pedig most, október 17-én hajnalban akasztás által meg is történt a börtönben. Az ítélet végrehajtásánál jelen volt a megölt kislány apja is.

Részlet a BBC videójából