Részlet a videóból

Bődületes porvihar csapott le a 6-os útra Tolnánál – videó

Viharos széllel érkezett meg szerdára virradóan a hidegfront, a vehemens széllökések miatt szinte az egész országban riasztás él. Tolnában akkora porvihar képződött, hogy szinte alig lehetett kilátni az autó szélvédőjén.

A Met Híradó Facebook-oldalán talált videót a 6-os főúton készítette egy autós Tolna közelében szerda kora délután. Jól látni, amint a szél nem csak a port, hanem a frissen learatott kukoricaföldön a levél– és csuhémaradványokat is hordja, meglehetősen megnehezítve a sofőr dolgát:

https://www.facebook.com/methir.hu/videos/567951040314368/

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csütörtökön már nem lesz ilyen szélvihar. A hét negyedik napján jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen várható gyenge eső, zápor. Főként az ország északi felén megerősödik a nyugati, délnyugati szél. 7

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél enyhébb lehet a hajnal, az Északi-középhegység és a Tiszántúl fagyzugos helyein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunától keletre 9 és 14, a Dunántúlon 14 és 18 fok között várható.

Részlet a videóból