Bődűletes meleg után jön a szélviharos hidegfront

Bődűletes meleg után jön a szélviharos hidegfront

Október utolsó hétvégéje elhozza a téli időszámítást, az időjárás azonban inkább az indián nyár felé kanyarodik. A meteorológusok szerint 26 fok is lehet, a jövő hét elején viszont zivatarok kíséretében befut egy hidegfront, mely többfokos lehűlést és viharos szelet ígér.

Az Időkép legfrissebb prognózisa szerint szombaton északon, északnyugaton lesz erősen felhős az ég, főként errefelé valószínű eső, zápor. Délen, délkeleten ugyanakkor az időnkénti felhősödés mellett hosszabb időszakokra kisüt a nap.

Sokfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz a déli-délnyugati szél, mely délután északnyugaton északira-északnyugatira fordul. Hazánk nagy részén meleg lesz, a csúcshőmérséklet sokfelé meghaladja majd a 20 fokot, sőt délen 25-26 fok is lehet, de a felhősebb, csapadékosabb északi-északnyugati tájakon délután is csak 11-18 fok valószínű.

Vasárnap az időjárásportál szerint több napsütés a Tiszántúlon lehet, másutt inkább felhőkre kell számítani. A prognózis szerint napközben csak néhol, késő délutántól egyre többfelé várható eső, zápor. Erős, helyenként viharos déli széllel érkezik a meleg levegő, délután 20-25 fok várható.

Hétfőn főként a nap első felében keleten még többfelé eshet, eközben nyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, délután keleten is megszűnik a a csapadék. A szél déli-délkeleti irányból gyakran megerősödik, nyugaton helyenként viharossá fokozódik. Az enyhe hajnal után 19-25 fokos nappali maximumokra számíthatsz.

Kedden dél, délnyugat felől érkezik egy hidegfront, mely az Időkép szerint viharos szelet, kiadósabb záporokat, helyenként zivatarokat ígér. A front előtt keleten még 25-26 fok is lehet, máshol viszont csak 16-21 fok várható.