Esővel, felhőkkel, abnormálisan meleg idővel búcsúzik az október

Esővel, felhőkkel, abnormálisan meleg idővel búcsúzik az október

A hónap utolsó napjaiban is marad az évszakzavar: 24 fokot is mutathat a hőmérő, amit azért nehéz normálisnak nevezni október végén. Többfelé várható eső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A hosszú hétvégén kevesebb csapadékra van kilátás, cserébe viszont erős szélre és felhőkre számíthatsz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint hétfőn a szakemberek szerint felszakadozik, csökken a felhőzet, néhány órás napsütés szinte mindenütt lehet. Szórványosan várható eső, zápor; zivatar is kialakulhat. Mindazonáltal délután már egyre kisebb az esélye a csapadéknak. A déli, délkeleti szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél megerősödik, több helyen viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, de kora délután néhol már csökkenhet a hőmérséklet.

Október utolsó napján, szerdán többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, a Kisalföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

November elsején, csütörtökön eleinte kevés felhő lesz az égen, majd a megnövekvő fátyolfelhőzet mellett estefelé már vastagabb felhők is sodródnak fölénk. Estétől a Dunántúlon már kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint ggyakran változó mennyiségű felhőzetből elszórtan eső, zápor kialakulhat. A délkeleti, keleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.