A történelem során az ember mindig arra törekedett, hogy jobb,szebb és finomabb zöldségeket/gyümölcsoket termesszen. Ez a törekvés viszont azt eredményezte, hogy a ma általunk ismert zöldségek és gyümölcsök, régen teljesen másként néztek ki, ráaádsul az ízük is más volt.
Pl. az egyik képen a görög dinnyét mutatjuk be, ami eredetileg Afrikából származik, de később háziasították a Közel-Keleten és Dél-Európában is, ahol valószínűleg általánossá vált a kertekben és a piacokon már 1600 környékén.
Mi már a termesztett görögdinnyét ismertük meg, aminek fényes, vöröses színe van és a belsejében magok vannak. Mielőtt háziasították, a dinnyéből lényegében hiányzott likopin, amely megadta a mostani erős vöröses színét.
Erről következzék egylista (klikk a képekre a régi változthoz):
Tetszett a cikkünk? Oszd meg barátaiddal :)