Részlet az RTL Klub riportjából

Gyönyörűen terem a kertté változtatott focipálya Ajkán – videó

Már termőre fordultak a növények az egykori Videoton pályán Ajkán, melyet idén tavasszal vetettek be zöldséggel. A focipályából lett kertet nyugdíjasok, hátrányos helyzetűek művelik, a terményből a rászorulók is kapnak.

Még május elején írtunk arról, hogy Ajkán végre úgy használják a focipályát, ahogy azt a magyar labdarúgás jelenlegi színvonala megköveteli. A területet felszántották, kiparcellázták, bevetették növényekkel, és konyhakertként funckionál.

A kert mostanra már szépen termőre fordult, a rászorulók már kaptak is egy adag tököt, cukkinit, valamint retket. Hamarosan érik a fürtökben lógó paradicsom, emellett paprika, cékla, hagyma és kukorica is növekszik a volt pályán, amin évtizedek óta nem játszottak profi meccset – derült ki az RTL Klub riportjából.

A tervek szerint jövőre Ajka egy másik részében újabb kertet alakítanának ki, és ott már gyümölcsöt is termesztenének. A pályát egyébként elviekben 30 parcellára is fel lehet osztani a mostani 15 helyett, így elképzelhető, hogy e téren is bővülést hoz a jövő.

Részlet az RTL Klub riportjából