15 éves kislányt kényszerített prostitúcióra két férfi Ózdon

15 éves kislányt kényszerített prostitúcióra két férfi Ózdon

Gyermekprostitúció miatt helyezett előzetes letartóztatásba egy hónapra két férfit a Miskolci Járásbíróság, akik egy 15 éves lányt kényszerítettek pénzért szexuális együttlétekre Ózdon és környékén – közölte Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője hétfőn.

A szóvivő tudatta: a gyanúsítás szerint a két férfi két másik társával együtt 2017 augusztusában lakhatás és élelmezés fejében befogadott egy 15 éves lányt, aki megszökött otthonról.

A gyanúsítottak megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon, és környékén tavaly augusztustól októberig több férfivel szexuális kapcsolatot létesítsen. A bevételt elvették tőle és elköltötték.

Gyurán Ildikó kiemelte: amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A gyanúsítottak ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás – írta az MTI.

A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a két férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolja, megfélemlíti.

A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb törvénybe ütköző tetteket követnének el – indokolta a szóvivő az előzetes letartóztatás elrendelését. A végzés jogerős.