Személyautók felhőszakadás után a vízzel borított Szilágyi Erzsébet fasoron 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Zivatarok rondítanak bele a 32 fokba – itt ázhatsz meg kedden

Folytatódik a felmelegedés, kedden már 32 fokot mutathat a hőmérséklet. A meteorológusok szerint azonban több megyére csaphat le intenzív zivatar, 25-30 milliméter esővel öntözve az utcákat. Többfelé figyelmeztetés van érvényben, mutatjuk, merre kell majd az esernyő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint június 19-én változóan felhős idő várható, főként a Balaton és a Tisza közötti sávban lesz több a felhő, és főként ott számíthatunk záporra, zivatarra, a több napsütés északkeleten lehet.

Az északi szél a Dunántúlon megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

A figyelmeztető előrejelzés szerint intenzív záporokból, zivatarokból az előbb említett vidékeken felhőszakadás (20-30mm csap) kisebb körzetekben előfordulhat. Emiatt Baranya, Tolna, Fejér és Bács-Kiskun megyékre adtak ki figyelmeztetést:

fotó: met.hu

A folytatásban tovább melegszik az idő, és a napsütéses órák száma is megnő, azonban egy-egy zivatar nem kizárt. Minderről itt írtunk részletesen:

Személyautók felhőszakadás után a vízzel borított Szilágyi Erzsébet fasoron 2018. május 12-én. MTI Fotó: Mohai Balázs