A 2016-os National Geographic vándor-fotópályázat legjobbjai

A 2016-os National Geographic vándor-fotópályázat legjobbjai

A National Geographic kihirdette a 2016-os vándor fotópályázat győzteseit, és ahogy az előző években, idén is fergeteges képeket választottak a legjobbak közé. Ezekből gyűjtöttünk ki néhányat.

Fődíj
Anthony Lau – Téli lovas

1

Belső-Mongóliában könyörtelen a tél. -20 fok, csontig hatoló, jéghideg szél és vízszintesen szálló hópelyhek. Nem bírtam rávenni magam, hogy kiszálljak a kocsiból, de aztán megpillantottam a közeledő lovasokat. Fogtam a telefotó lencsét és sikerült megörökíteni azt a pillanatot, amikor az egyikük előbukkant a ködből.

Természet kategória 1. helyezett
Hiroki Inoue – „Bárhová menj is, én követlek!”

2

Épp, hogy lement a nap, a semmiből felbukkant a két róka. Biztos egy párt alkotnak – gondoltam. A hátul haladó azt kiálthatta a másiknak: „Bárhová menj is, én követlek!”

Városok kategória 1. helyezett
Takashi Nakagawa – Ben Youssef

3

Habár sokan voltak az egyetemen, Marrakesh utcáihoz képest kihaltnak tűnt az épület. Sokáig vártam a tökéletes pillanatra, de végül eljött.

Természet kategória 2. helyezett
Massimiliano Bencivenni – Két legyet egy csapásra

4

A brazil Pantanalban készült ez a kép. Amikor áttöltöttem a fotókat a gépemre, nem hittem a szememnek. A természet néha csodálatosabb, mint bármilyen kitaláció. 

Emberek kategória 2. helyezett
Yasmin Mund – Álmodók a tetőn

5

Reggel fél 6-kor érkeztem meg Váránasziba. Első dolgom volt felszaladni a környék legmagasabb épületének tetejére, hogy lássam a Gangesz fölött felkelő Napot. Amikor megjelentek az első napsugarak, lenéztem jobbra és elakadt a lélegzetem. A családok a tetőkön aludtak. Sok háztartásban nincs klíma és csak így tudják átvészelni a nyarat.

Városok kategória 2. helyezett
Wing Ka H – Csend

6

Ezt a fotót a legutóbbi kantoni látogatásom során lőttem a Dél-Kínai Egyetem kollégiumáról. A szobák büdösek és koszosak.

Természet kategória 3. helyezett
Victor Lima – Baltinache lagúnák (Atacama-sivatag)

7

A Baltinache tavacskák a chilei Atacama-sivatagban találhatók. Azt hiszem, én vagyok az első, aki éjjel fotózta le őket. A kép egy kattintásból készült; az előteret a Hold fénye világította be.

Emberek kategória 3. helyezett
Mattia Passarini – Vidéki élet -23 fokon

8

Idős hölgy tűzifát gyűjt az észak-indiai Himácsal Pradesben.

Városok 3. helyezett
Jeremy Tan – Égi ábrándozás

9

Villámok cikáznak a Komtar torony fölött a malajziai George Townban. 

Emberek kategória különdíj
Dotan Saguy – Strandizom-edzőterem

10

Ez a férfi épp egy jól megpakolt rudat készül felemelni a kaliforniai Venice Beach-en. A háttérben egy másik fickó kézállást mutat be.

Városok kategória különdíj
Kathleen Dolmatch – Választóvonal

11

A 27. születésnapomra egy helikopterutat kaptam ajándékba. Ezt a fedélzetről lőttem a Central Park nyugati oldaláról.

Természet kategória különdíj
John Rollins – Medvék a jéghegyen

12

Ezt a fotót a Davis-szoros közelében, a befagyott tengeren készítettem. Egy nőstény jegesmedve és egyéves forma kölyke pihentek a jéghegy tetején. Ezek az állatok minden tekintetben a jégtől függenek. Ha a sarki jég egyszer elolvad, ők is eltűnnek.