A 9 legtöbbet megállított filmes pillanat

A 9 legtöbbet megállított filmes pillanat

A DVD lejátszó megjelenésével nemcsak jobb minőségben tudtuk nézni a filmeket, sőt, nemcsak könnyebb lett a a szállítás: az igazi nagy találmány a kockánkénti lépdetés volt, ez ugyanis megváltoztatta minden filmnéző életét.

Innentől az eddig láthatatlannak tűnő filmes pillanatok láthatóvá váltak. Legyen szó egy villanó bugyiról, mellről, sokat emlegetett filmes bakiról, kulisszatitkokról vagy különlegesen elkészített képről, mindent látni lehetett; sokáig szemlélhettük, jól kielemezve a kompozíciót, a színeket és természetesen a híresség cicijeit.

9. Roger nyúl a pácban – Jessica Rabbit

Az mindig elég vicces volt, hogy a filmtörténet egyik legszexibb karaktere egy rajzfigura, de hát mit lehet tenni, ha egyszer ilyen ügyesek voltak az alkotói? Az viszont még nagyobb poén, hogy Jessica igazi szerelmesei képesek voltak órákat tölteni a VHS lejátszó előtt, hogy megtalálják azt a frame-t, mikor kivillan a bugyija. Aztán jött a DVD.

8. Jelek – UFO

Kifejezetten szeretem azokat a filmeket, ahol állandó a feszültség, de úgy, hogy nem tudjuk pontosan mitől tartunk. A Jelek pont ilyen: nincsenek arcunkba ugráló szörnyek stb. csak egyetlen egyszer pillantjuk meg az idegent, de akkor is csak egy pillanatra. És bőven elég.

7. Ördögűző – Démon

A horror iskolapéldája. Egy jó kis egykockás ijesztgetés. Hopp, itt a DVD és már nem is olyan ijesztő.

6. Boogie Nights – Diggler

A film, aminek közel 2 és fél órája alatt egyszer sem látjuk a főszereplő legendás hímtagját, azt a hatalmasságot, ami köré szövődik a film cselekménye. Aztán az utolsó képben mégis. Nem, valójában nem Mark Wahlberg tulajdona.

5. Csillagok háborúja IV -Headbang

A legklasszikusabb filmes baki. Az egyik rohamosztagos irtózatosan bevágja a fejét egy zsilipbe, de mégsem tűnik fel elsőre senkinek. Nem tudom, hogy véletlen vagy direkt hagyta benne Lucas, de semmivel sem ér kevesebbet így a film, sőt.

4. Keresd a nőt

Ezt nem lehet kihagyni. Ben Stiller nagy alkítása… Mindenesetre a kicsit gusztustalan poén végig szinten van tartva, a néző egyáltalán nem számít Stiler becsípett heréjének premier plánjára, majd mikor meglátja, ott a „katarzis”. Ha akarod állítsd meg.

3. Harcosok klubja – Tyler pillanatok

A Harcosok klubja a történet mellett azért is igen lehengerlő alkotás, mert formailag kevés következetesebb filmet tudnék mondani. Szinte minden percben van valami utalás, aminek megértése nélkül is baromira élvezzük a filmet, de ha észrevesszük, akkor egyenesen imádjuk.

2. Ponyvaregény – Butch töke

A legtöbb filmben, ha villantana Bruce Willis, meglenne a hírnév. Mondjuk csak úgy emlegetnénk: a film amiben kilógott BW töke. A Ponyvaregényben villant, mégsem ezért emlékszünk rá.

1. Elemi ösztön – Pontosan tudod

A LEGTÖBBET MEGÁLLÍTOTT FILMES PILLANAT. Ez van. Egyszerű az ember, én is egyszerű vagyok, te is, ő is stb. Vajon mi volt az első gondolata a mezei apukának, mikor a kisgyereke a Hupikék törpikék közben véletlenül elkezdte kockánként léptetni a képet? Ez.