26 év múlva: így néz ki ma a Reszkessetek betörők! háza

26 év múlva: így néz ki ma a Reszkessetek betörők! háza

Hiába tagadjuk, a karácsonyi klasszikust mindenki imádja – vagy legalábbis imádta az első tíz-tizenöt alkalomig. Azt már kevesebben tudják, hogy a filmet nem díszletek között forgatták, hanem egy ma is álló chicagói házban.

Nem telhet el karácsony Kevin és az ügyefogyott betörők nélkül, természetesen idén is megnéztük, szinte már kötelező jelleggel. Elgondolkodtatok már azon valaha, hogy hogy nézhet ki manapság az akciók helyszínéül szolgáló ház? Most megmutatjuk!

A Macaulay Culkin alakította Kevin McCallister és családjának otthona felettébb értékes ingatlanná vált. Bár jelenleg nincs az ingatlanpiacon, a Daily Mail kinyomozta, mennyit kéne fizetnie annak, aki beköltözne a kultikus, 394 négyzetméteres, téglaépítésű, György-korabeli stílusú családi házba. A számításnál a helyi ingatlanárakat vették figyelembe, és azt is, hogy értékét jócskán felveri az épület filmtörténeti szerepe. Az így kalkulált summa 1,5 millió dollár, közel 450 millió forint.

A sok gyerekcsínyt látott épület, amely önmagában is értékes lenne, de az árát felveri, hogy egy ma már klasszikusnak számító karácsonyi filmet forgattak benne

Az ár egyébként eltörpül a film bevételéhez képest: A Reszkessetek, betörők! nagyjából 95,2 milliárd forint értékű bevételt hozott a készítőknek.