Intenzív havazás várható holnap

Intenzív havazás várható holnap

Az extrém hideg mellett havazás és ónos eső is várható kedden. Az ónos eső miatt az ország nagy részére – köztük több megyére másodfokú – figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében azt írta: a keddre virradó éjjel az észak-magyarországi, észak-alföldi térségben ismét több helyen mínusz 15 Celsius-fokig vagy az alá csökken a hőmérséklet. Az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Emellett kedd reggeltől elszórtan előfordulhat gyenge havazás is – a legkisebb eséllyel a Tiszántúlon.

A késő délelőtti, déli óráktól az északi megyékben viszont már intenzív havazás kezdődhet, amelyből 5 centiméter, vagy némileg afeletti friss hóréteg is alakulhat kedd éjfélig.

A havazás miatt Budapestre és Pest, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Felhívták a figyelmet továbbá, hogy kedd délutántól a Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre egyre inkább ónos esőre vált a csapadék. A késő esti óráktól a Darány-Budapest sáv mentén intenzív ónos eső valószínű – emelték ki.

Az ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Budapestre és Pest megyére, továbbá Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.