A sült krumpli készítési körülményeit ellenőrizte négy gyorsétteremlánc – a Burger King, a BelFrit, a McDonald’s, és KFC – egy-egy üzletében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Egyik helyen sem találtak kirívó hibát.
A Nébih hétfői tájékoztatása szerint egy időben négy gyorsétteremben tartottak helyszíni szemlét az ellenőrök egy budapesti bevásárlóközpontban. A szakemberek vizsgálták a felhasznált alapanyagokat, az előállítás élelmiszerbiztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését.
Egyik helyen sem tártak fel kirívó hibát, az ellenőrök mindenhol a gyorséttermeknél jellemző, egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, amelyből az étteremláncok valamennyi üzletében zajló munkamenet megítélhető – közölték.
Az élelmiszerbiztonsági felügyelők mind a négy étteremben mintát vettek a sütőolajból, ezek laboratóriumi eredményei megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott határértéknek.
"French Fries Burger King Food Macro February 12, 20113" by stevendepolo is licensed under CC BY