Fotó: Zách Dániel / Totalcar

Szegényeknek működtet autókölcsönzőt a suzukis vezérigazgató

Egy különleges életfelfogású vállalkozóról, a Csepelen autókölcsönzőt működtető Prondvai-Pacsika Ferencről készített riportot a Totalcar.

Ferenc az ABKN (autóbérlés kaució nélkül) Zrt. vezérigazgatója, öltönyben jár, de filléres Suzukival, és nemrég két családot is megmentett, akik nélküle a legnagyobb hidegben kerültek volna az utcára.

Cége olcsó, de a célnak éppen megfelelő autókat ad bérbe. Melósok, alkalmi munkavállalók és munkakeresők jönnek hozzá, kauciót viszont nem kér, hiszen akinek az ő segítsége kell, átmenetileg sem képes százezreket kifizetni, így marad a részletes bérleti szerződés, és az adott szó.

Amikor tavaly év végén pangott a bérbeadás, gondolt egyet, és lakhatással is segíteni kezdett olyan rászorulókat, akiket éppen a nagy hidegben tettek volna utcára. Egy asszony és kamasz lánya jelenleg is az autótelepen álló egyik lakókocsiban lakik, egy másik családnak pedig egy irodahelyiségben biztosít szállást.

A két szülőnek, mint Ferenc meséli, legutóbb önéletrajzokat gyártott a számítógépén, majd szétküldte néhány helyre a nevükben. Így találtak is már munkát, és talán újrakezdődhet az életük.

A példátlan történet részletesen a Totalcaron olvasható.

Fotó: Zách Dániel / Totalcar