Vb-ezüstérmes a 18 éves magyar gyorskorcsolyázó

Vb-ezüstérmes a 18 éves magyar gyorskorcsolyázó

A magyar küldöttség két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a rotterdami rövidpályás gyorskorcsolya-vb-t.

Liu Shaoang szerezte meg Magyarország első érmét a világbajnokságon, mivel az 1000 méter vasárnapi döntőjében második lett. A 19. születésnapját hétfőn ünneplő magyar sportoló a szám világkupa-győzteseként az 500-on és 1500-on is bronzérmes dél-koreai Szeo Ji Ra mögött szerezte meg az ezüstérmet. A tavalyi vb-t egy-egy ezüsttel és bronzzal záró Liu Shaoang mostani érmével szerepelhet a 3000 méteres szuperdöntőben is.

A táv további magyar szereplői közül Liu Shaolin Sándor a B döntőt megnyerve hatodik lett, míg a szintén kisdöntős Jászapáti Petra hetedikként zárt, Knoch Viktor pedig 20. lett, mivel a negyeddöntőben kizárták.

Ezüstérmes a női váltó, bronzérmes a férfi

A magyar női váltó vasárnap szintén diadalmaskodott: sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy a második helyen végzett.

A Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Heidum Bernadett, Keszler Andrea összeállítású csapat a kínai négyes mögött lett ezüstérmes, s ezzel Magyarország első vb-érmét nyerte ebben a számban. A magyarok szinte az egész versenyben harmadik helyen haladtak közvetlenül a kínaiak és a hollandok mögött, azonban utóbbiak egyik embere elesett az utolsó körökben. A bronzérmet Japán szerezte meg.

A magyar férfi váltó bronzérmet nyert. A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Knoch Viktor és Burján Csaba alkotta négyes sokáig az élen haladt a döntőben, azonban a végén valamennyi ellenfele megelőzte, így negyedikként ért célba, de az oroszok kizárása miatt végül harmadik lett Hollandia és Kína mögött.

A magyar küldöttség így két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a rotterdami vb-t.