A szokásosnál melegebb idővel jön a csütörtök is

A szokásosnál melegebb idővel jön a csütörtök is

Csütörtök estig marad a kellemes, tavaszi idő az ilyenkor szokásosnál több fokkal magasabb hőmérséklettel a Kárpát-medencében. Az elvonuló front érintőleges hatásaként kissé labilizálódik a légkör, elszórtan záporok alakulhatnak ki.

Magyarországon ma a déli óráktól elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében zavarhatják felhők többször a napsütést, és elszórtan zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. Estétől a keleti területek fölé is szakadozott felhőzet húzódik, éjszaka már ott is számíthatunk csapadékra.

Csütörtökön a fátyolfelhők mellett alapvetően napos idő valószínű, főként az északi, északkeleti országrészben lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, majd estére mindenütt csökken a felhőzet. Elszórtan zápor, egy-egy zivatar még előfordulhat. Több helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati felén időnként meg is erősödik a déli, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 18 és 24 fok között valószínű.