Nyakunkon az óraátállítás, jönnek a nyűgös reggelek

Nyakunkon az óraátállítás, jönnek a nyűgös reggelek

Európában a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart. Vagyis a 2017-es nyári időszámítás március 26-án kezdődik.

Az órákat vasárnap hajnal 2 órakor 3 órára kell majd előretekerni, vagyis egy órával kevesebbet alhatunk. Az óraátállításnak számos élettani hatása van, sokak értelmetlennek tartják ezt a kötelezettséget, akár még az eltörlését is támogatnák.

A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke hívta fel a családosok figyelmét arra, hogy minél előbb érdemes hozzászoktatni a gyermekeket ahhoz, hogy óraátállítás lesz a hétvégén.

„A kisgyermekeknél nem megy az, hogy szombaton éjjel átállítjuk az órát, és vasárnap már az új idő szerint végzik ugyanazokat a dolgokat, mint addig”

– mondta Póta György az InfoRádiónak. A szakember ezenkívül azt is kiemelte, hogy a gyermekek szervezetét nem viseli meg az átállás, de fáradtság, nyűgösség jelentkezhet náluk. Így a szülők azzal tudnak a legtöbbet segíteni, ha már most elkezdik korábban lefektetni a gyermekeket.