Fotó: Kerestély Attila

Esővel, széllel közeledik a hétvége – itt a menetrend

Aki teheti, még ma élvezze ki a jó időt, mert hétvégére megérkezik a hidegfront.

A Kiderül szerint már ma is előfordulhat helyenként zápor, egy-egy zivatar. Több helyen is megélénkül a szél, illetve a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a hét további részén még rosszabb időjárásra számíthatunk, a hőmérséklet pár nap alatt óriásit fog zuhanni:

Pénteken

A változó vastagságú magasszintű felhőzet szűrheti a napsütést, emellett többnyire gyenge gomolyfelhő-képződés is várható. Legfeljebb északkeleten, északon fordulhat elő néhol futó zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb.

Szombaton

Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Napközben csapadék nem valószínű, majd estétől helyenként zápor már előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Vasárnap

Nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, csak kevés napsütés lehet. Több helyen várható eső, zápor. Az északkeleti, északi szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. A következő hét eleje sem kecsegtet aztán kellemes időjárással, sőt éjszaka még mínuszok is előfordulhatnak.

Fotó: Kerestély Attila