Mennyit kereshetsz informatikusként? Íme a 2017-es számok!

Mennyit kereshetsz informatikusként? Íme a 2017-es számok!

A tapasztalt informatikusok fizetésének maximuma egyre több munkakörben kezdi átlépni az egymilliós határt.

A HWSW szemlézte a toborzással foglalkozó Hays magyarországi leányvállalatának idei Salary Guide kiadványát, abból is az informatikusok fizetésére vonatkozó megállapításokat. A Hays a saját adatbázisát használta a kutatáshoz, ezért a fizetések az ügyfélkörük jellemző béreit tükrözik – azaz elsősorban a Budapesten működő, nemzetközi háttérrel is rendelkező multinacionális nagyvállalatok fizetéseit.

A cikk megjegyzi, hogy a piacot továbbra is a jelöltek dominálják, vagyis több a nyitott munkahely, mint amennyien állást keresnek, emiatt a fejlesztők vannak inkább alkupozícióban a fizetések tárgyalásakor.

A junior szoftverfejlesztők minimum havi bruttó 360 000 forinttól indulhatnak a pályán, de akár a 480 000 forintot is megkereshetik, jellemzően azonban 430 000-t szoktak kapni a munkaadótól.

Ábra: HWSW/Hays

A tapasztalattal rendelkező szoftverfejlesztők bére minimum havi bruttó 550 000 és maximum 750 000 forint között alakul. A senior fejlesztők jellemző havi fizetésének maximuma 1 100 000 forint, míg a vezetőfejlesztők tipikusan az 1 200 000-t is megkapják, de a fizetésük bruttó 1 450 000 forinttal éri el a maximumot – ezzel ők kereshetnek legjobban az informatikai területen.

A cikk további összegzései, a tesztelői, infrastruktúra-mérnöki és egyéb informatikai bérek itt olvashatók.