Plusz szabadnap jár a nemdohányzóknak Szentesen

Évente egy szabadnappal többet kapnak Szentesen azok az önkormányzati cégeknél dolgozók, akik nem fújják a füstöt. A rendkívüli kezdeményezéssel az egészséges életmód mellett szeretnének lándzsát törni.

A Délmagyar szerint az extra szabadnap annak jár, aki a szentesi önkormányzati intézménynél vagy gazdasági társaságnál dolgozik, és nem cigizik.

Az ötletet még pár hónappal ezelptt vetette fel egy képviselő, a döntés most született meg. A dolgozóknak írásban kell nyilatkozniuk, hogy szeretnének-e így szabit. A cikk szerint kamuzni nem lehet, mindenki tudja, hogy ki dohányos, és ki nem, de nem is akar senki visszaélni a lehetőséggel.

A kezdeményezés az egészséges életmódra igyekszik ösztönözni az embereket. Aki menet közben mégis felhagy a káros szenvedéllyel, megkapja a szabadnapot, csak kérnie kell.

Szentesnél bőkezűbben mérte a nemdohányzásért járó szabadnapot egy tokiói cég. A japán fővárosban működő gazdasági társaság az Index cikke szerint nem kevesebb, mint hat nap fizetett szabit ad a nemdohányzó alkalmazottainak.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!