Bezárta a forró autóba kétéves kisfiát, majd vásárolni ment az anyuka

Bezárta a forró autóba kétéves kisfiát, majd vásárolni ment az anyuka

Rendőrök kerítettek elő egy nőt a napokban egy fóti bevásárlóközpontból, miután a nem túl gondos anyuka a tűző napon parkoló autóban hagyta pici gyermekét a vásárlás idejére.

Az eset még szerdán történt, a Blikk szerint 28-30 fok volt kint, mikor a nő két gyermekével megérkezett a fóti bevásárlóközponthoz. Kisebb gyermekét magával vitte az üzletekhez, míg a nagyobbat – egy kétéves kisfiút – bezárta a kocsiba.

Valószínűleg valaki meglátta az autóban hagyott gyermeket, és kihívta a rendőröket, a hatóság munkatársai pedig hamarosan megtalálták a nőt. Az anya azt mondta: nem akarta felébreszteni, ezért hagyta a gyereket a forró autóban.

A Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász elmondta, ilyen esetben a test nem tudja leadni a hőt, így hőpangás alakul ki, egy napon álló autóban akár 15-20 perc alatt is végbe mehet ez a folyamat. Hozzátette: egy kisgyereknél a hőszabályozás még nem tökéletes, gyorsan fellép az elektrolitzavar, szívritmuszavar is kialakulhat, de végzetes is lehet a trauma.

A lap megjegyzi, ilyen eset miatt kiskorú veszélyeztetése ellen indulhat eljárás a szülő ellen, melyért akár 1-5 évig tartó börtönt is kiszabhatnak.