Ingyen kaphatsz telket Magyarországon – ide menj értük

Ingyen kaphatsz telket Magyarországon – ide menj értük

Több magyar település is ingyen vagy néhány forintért, jelképes összegért kínál telket, ezzel segítve a családokat, valamint küzdve a falu, város elöregedése, népességcsökkenése ellen.

A Pénzcentrum szerint Makón tavaly három telket kínáltak fel ajándékba, mind a három el is kelt, jelenleg háromgyermekes családok építkeznek rajtuk. A város a tavalyi sikeren most újabb négy telket ajánlott fel nulla forintért, cserébe építeni kell rájuk, és ott kell élni a településen.

Balassagyarmaton 15 ingyentelek van, négyen már építkeznek, a többi viszont még kiadó. Csach Gábor alpolgármester a Pénzcentrumnak elmondta: folyamatos az érdeklődés, eddig még senki kérelmét sem utasították el.

A Szolnokhoz közeli Kőröstetétlenen már 2002-ben elkezdtek néhány forintért megvásárolható telkeket kínálni, 2008-ig a 26 felajánlott telekből 13 el is kelt, mindegyiken ház is épült. Ezután volt némi pangás, 2016-ban azonban megint felfutott az érdeklődés az ingyentelkekért, így várható, hogy újra elindítja ezt a pályázatot a település.

A hajdú-bihari Bihartordán is kaphatsz nulla forintért telket. Itt már öt éve megy a program, eddig csak egy telekre csaptak le, a többi még szabad.

Jászapátiban tavaly év eleje óta nyolc kedvezményes telekre lehet pályázni – áll a cikkben. Ezeket a telkeket az önkormányzat közművesítette, ami alapterülettől függően 300-400 ezer forintba került telkenként, ezt a sikeresen pályázóknak meg kell fizetnük, de ennél több költségük nincs a területtel.